Spaghetti met kaas courgette en bacon

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 817 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking
  3. Afgieten en uit laten lekken
  4. Verwarm intussen, de boter in een pan en voeg de uien en de bacon toe
  5. Bak 5 minuten tot de uien zacht en goudkleurig zijn
  6. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 minuut, terwijl je rustig roert
  7. Voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf roeren zodat een gladde, gebonden saus ontstaat
  8. Breng de saus aan de kook, voeg de courgette toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken
  9. Haal de pan van het vuur en roer de resterende ingredienten erdoor, houdt een handje kaas apart om, voordat het gerecht in de oven gaat, er overheen te strooien
  10. Breng op smaak
  11. Wordt het gerecht vooraf gemaakt om alleen nog maar in de oven geschoven te worden, of wanneer het gerecht wordt ingevroren, spoel de spaghetti dan goed na met koud stromend water, voordat de spaghetti door de saus wordt geroerd
  12. Dat voorkomt dat de saus klonterig wordt
  13. Schep het mengsel in een grote met boter of olie ingevette vuurvaste schaal en bestrooi met de resterende kaas
  14. Bak 15-20 minuten tot het geheel borrelt en goudbruin van kleur is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha