Taart met hamlappen en paddestoelen

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1046 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 175 graden C
  2. laat de plakjes deeg ontdooienSnijd de paddestoelen in plakjes
  3. Pel intussen de sjalotjes en snijd ze in stukken
  4. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijdt het in grove stukken
  5. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees licht aan
  6. Voeg de sjalotjes, paddestoelen, worcestershiresaus, tijm en laurierpoeder toe
  7. Pel de teentjes knoflook en pers ze erboven uit
  8. Bak alles nog ca
  9. 10 minuten
  10. Schep regelmatig om
  11. Voeg de sherry en de bouillon toe
  12. Vet een ronde ovenschotel in met boter
  13. Schep het vleesmengsel in de ovenschotel
  14. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap
  15. (tussen 2 lappen huishoudfolie leggen dan plakt het niet vast aan de roller)Leg de lap deeg over de ovenschotel
  16. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei
  17. Zet de ovenschotel ca
  18. 30 min
  19. in de oven
  20. (175 graden C)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha