Taart uit de oven gemaakt van zuurkool gehakt an

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1103 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 gradenMaak van de bloem, de boter, ca ? dl koud water en wat zout een pie deeg
  2. Bekleed hiermee een beboterde pie- of springvorm (ook de opstaande rand) van 24 cm
  3. Laat de ananas goed uitlekken op keukenpapier en snijd in kleine stukjes
  4. Dek het deeg af met aluminiumfolie en een steunvulling van bijvoorbeeld overjarige gedroogde witte of bruine bonen
  5. Bak de deegbodem 15 minuten voor in de voorverwarmde oven
  6. (225 graden)
  7. Laat de zuurkool goed uitlekken, zonder boter rul
  8. Laat de schoongemaakte en fijngesnipperde uien enkele minuten me fruiten en breng het vleesmengsel op smaak met wat zout en peper
  9. Voeg nu de uitgelekte ananas toe
  10. Klop de eieren los en roer er de zure room, de bloem, de paprikapoeder, een druppel tabasco en rul gebakken gehakt door
  11. Schep er de uitgelekte zuurkool door en verdeel het mengsel over de voorgebakken deegboden
  12. Bak de taart 35 minuten in de het oven op 225 graden
  13. Strooi er de kaas over en zet de taart 10 minuten boven in de oven tot de kaas goudbruin gekleurd is
  14. Garneer hem tot slot met de peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha