• Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 767 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190?C
  2. Snijd de uiteinden van de gewassen courgettes
  3. Snijd de ongeschilde courgettes in plakken van 1 cm dik
  4. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik
  5. Hak de ontvelde tenen knoflook klein of gebruik voor het fijnmaken een knoflookpers
  6. Smeer een ronde vuurvaste schaal met een middellijn van ca
  7. 22-24 cm dun in met olijfolie
  8. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt snel rul en gaar
  9. Breng het gehakt op smaak met zout en peper
  10. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal
  11. Giet de bouillon in de schaal
  12. Leg nu om en om en dakpansgewijs de courgette- en tomaatplakken op de laag gehakt
  13. Leg de laurierbladen tussen de plakjes die worden bestrooid met tijm, knoflook, zout en peper
  14. Garneer met olijven
  15. Dek de schaal af met aluminiumfolie
  16. Verwarm het gerecht circa 15 minuten in de oven
  17. Verwijder de folie
  18. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte rijst en/of een groene salade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha