Tonijn met mornaysaus

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 887 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180*
  2. Breng in een pannetje de melk aan de kook met 1 plakje ui,de laurier en de peperbolletjes
  3. Neem de pan van het vuur zodra de melk kookt
  4. Zet het 15 min
  5. aan de kant
  6. Zeef de melk
  7. Laat de tonijn goed uitlekken,vang het nat op in een kommetje
  8. Snipper de rest van de ui en de selder fijn
  9. Stoof beide groenten aan in hete boter
  10. Strooi er de bloem bij
  11. Roer goed om
  12. Giet er de melk en het tonijnnat bij
  13. Laat indikken op een zacht vuur terwijl u voortdurend roert
  14. Laat de saus 5 min
  15. zacht doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren
  16. Verrijk ze met de room en voeg er de helft van de gemalen kaas aan toe
  17. Roer tot de kaas goed gesmolten is
  18. Breng ze op smaak met nootmuskaat,p+z
  19. Doe er de gehakte peterselie en de verkruimelde tonijn bij
  20. Schep het mengsel in een lichtjes ingevette ovenschotel,strooi er het paneermeel,een snuifje paprikapoeder en de rest van de gemalen kaas op
  21. Zet de schotel 15 min
  22. in de oven en tenslotte nog een paar min
  23. onder de hete grill om de kaas en het paneermeel te laten bijkleuren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha