Tunesische gehaktschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1126 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de wortels van de knolselderij, schil de selderij en snijd deze in smalle reepjes
  2. Besprenkel deze met citroensap
  3. Pel de ui en snipper deze
  4. Hak de peterselie fijn
  5. Verwarm de oven voor op 200?C
  6. Bak het gehakt rul in 2 eetl
  7. zonnebloemolie
  8. Voeg zout, selderijreepjes, ui, de helft van de peterselie, honing, nootmuskaat, saffraanpoeder en de helft van het kaneelpoeder toe
  9. Roerbak nog 3 minuten en verwarm daarna 5 minuten met het deksel op de pan
  10. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in 15 minuten
  11. Giet ze af en pureer ze met 2 eetl
  12. zonnebloemolie, zout, de rest van de peterselie en kaneelpoeder
  13. Schep het gehaktmengsel in een lage ovenvaste schaal
  14. Verdeel de aardappelpuree erover en bestrooi deze met de geschaafde amandelen
  15. Zet het gerecht in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is
  16. Lekker met tomatensalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha