Varkenskotelet uit iowa

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 977 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. -druk de koteletjes met de handpalm plat -inwrijven met zout en peper-in de hete boter het vlees snel dicht schroeien aan beide zijden en bruin laten worden -voor de saus de boter in een pan laten uitsmelten en de ui goudbruin fruiten -dan de bloem erbij roeren en even laten wennen -de tomatenpuree en de laurier door de bouillon roeren en de bouillon met grote scheuten tegelijk bij de roux gieten -blijf roeren tot de saus gebonden is en laat even doorkoken -voeg de worcestersaus bij en zonodig wat peper en zout -de mais laten uitlekken op een zeef en dan door de saus roeren en even laten warmen -beboter een vuurvaste schotel dik met boter -leg 4 van de koteletjes op de bodem en giet de helft van de saus erover en daarop de 4 andere koteletjes en hierop de rest van de saus -dek de schotel af met aluminiumfolie en schuif in het midden van de hete oven BAKTIJD= 30 min op 200?C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha