Venkelovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 930 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kruid het gehakt met wat zout en peper
  2. Draai kleine ballen (formaat bitterbal)
  3. Maak de venkelknollen schoon en snij ze in plakjes
  4. Idem met de ui
  5. Pel en snipper de knof
  6. Vet een ovenschaal in
  7. Oven voorverwarmen tot 180 graden
  8. Braad de gehaktballetjes in wat boter in de koekepanlekker bruin
  9. Smelt ondertussen in de braadpan een lekkere klont boter en voeg een scheut olijfolie toe
  10. Voeg de ui en venkelplakken toe en zet dit even lekker aan
  11. Voeg de knof toe en bak op matig vuur zo'n 8 minuutjes
  12. Hierna de tomatenpuree erbij en nog even lekker bakken om te ontzuren
  13. Giet nu de wijn erbij, laat aan de kook komen, voeg wat peper en zout naar smaak erbi
  14. Dan de gehaktballetjes erbij doen, omroeren en met deksel erop in de oven zetten
  15. 30 minuten in oven laten garen
  16. Af en toe even kijken of het niet te droog wordt, anders meer wijn of water toevoegen

Reageer zelf op dit recept

kaptcha