Waanzinnig lekkere warme zalmtaart met roomkaas e

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1097 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 225 gradenMaak van de bloem, de boter, de kwark en wat zout een kwarkbladerdeeg door de harde boter met 2 messen door de bloem met wat zout te mengen
  2. Voeg de kwark toe en werk dit met de twee messen door de bloem met de boter tot een samenhangende massa
  3. Rol d massa op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dunnen lap
  4. Vouw de lap in drieen en herthaal dit nog twee keer
  5. Laat het deeg op een koude plaat een paar uur rusten
  6. Laat de zalm uitlekken en verwijder de graatjes
  7. Klop de eieren los met de slagroom, roer er de zalm, de uitgelekte mandarijntjes, de in kleine blokjes gesneden kaas en de peterselie door
  8. Bekleed een beboterde pie- of springvorm (22 cm) met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem
  9. Verdeel het zalmmengsel erover
  10. Bak de zalmtaart 50 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden goudbruin

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha