Witlof met katenspek en tomatensaus

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1553 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. knoflook persen - ui snipperen - witlof wassen en schoonmaken - aardappels schillen en in stukken snijden -Aardappels koken (20 min)en puree van maken met de melk en boter
  2. Witlof (10 min) koken in water en de citroensap
  3. Uitlaten lekken in een vergiet
  4. De ui fruiten in een koekepan, knoflook erbij
  5. Toevoegen: tomaten, wijn, tijm en honing
  6. Alles 1 minuut laten koken
  7. Zout en peper op smaak toevoegen
  8. Twee plakjes katenspek om de struikjes witlof wikkelen
  9. Ovenschaal in vetten
  10. Aardappelpuree in de ovenschaal
  11. Witlofstruikjes erop leggen
  12. De tomatensaus erover schenken
  13. De kaas erover strooien
  14. 15 min
  15. in de oven op 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha