Witlofschotel met kip1

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 966 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar
  2. Maak de witlof schoon en snijd ze in reepjes
  3. Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met wat peper en zout
  4. Maak de ui schoon en snipper hem fijn
  5. Vet een ovenschaal in
  6. Verhit de helft van de boter en bak hierin de kipfilet mooi bruin
  7. Voeg dan de witlof toe, bak deze 5 minuten mee en schep dit mengsel in de ovenschaal
  8. Verhit in de pan de rest van de boter en fruit hierin de ui en kerrie
  9. Voeg dan beetje voor beetje 1,5 deciliter van de melk toe en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat
  10. Roer dan 100 gram van de geraspte kaas door de saus
  11. Schep de saus over het kip-witlof mengsel
  12. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de rest van de melk, peper, zout en nootmuskaat door
  13. Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschotel en strooi er de rest van de kaas over
  14. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha