Witlofstampot met hamrolletjes en kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1196 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd stronkjes van 2 cm
  2. Schil de aardappelen
  3. kook ze met het groenten tablet
  4. in 20 min gaar
  5. Voeg na 10 min de witlof stronkjes toe
  6. Verwarm de oven voor op grillstand
  7. Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest hiervan
  8. Snijd de tomaten in stukjes
  9. Giet de aardappelen en de witlof af,voeg dan de boter en evt wat melk aan toe
  10. Pureer dit dan
  11. Hiernaar de kaasblokjes tomaat en de thijm door de stampot
  12. Breng op smaak met peper en zout
  13. Vet de ovenschaal in met wat boter
  14. Leg de plakjes ham op een bord en leg hierin wat stampot mengsel en rol deze dan op
  15. Leg de hamrolletjes in de ovenschaal en bestrooi deze met de geraspte kaas
  16. Laat deze schotel boven in de oven in ongeveer 5 minuten goudbruin kleuren
  17. tot de kaas gesmolten is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha