Zalm-ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1640 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de aardappelpuree (kan ook uit een pakje) Laat de zalm uitlekken en maak deze schoonSmelt de boter in een steelpan
  2. Neem van het vuur en voeg bloem toe
  3. Al roerend (ca 2 min
  4. ) zachtjes koken
  5. Neem pan van het vuur, voeg melk en witte wijn toe
  6. Stevig doorroeren en weer aan de kook brengen
  7. Als de saus dik wordt (ca 4 min) van het vuur nemen en de eierdooiers toevoegen Op smaak brengen met zout en peper en eventueel dille
  8. Leg de uitgelekte zalm in het midden van een ovenschaal, omgeven door een mooie rand van aardappelpuree
  9. Bedek de zalm met de saus
  10. bestrooi met geraspte kaas en bak ca
  11. 15 min
  12. in de oven (200oC_
  13. Garneer met peterselie en partjes citroen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha