Zalmvulling gaat schuil onder een dakje aardappels

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 885 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Was de aardappels goed en schil ze vervolgens
  3. Snijd de geschilde aardappels in plakken van ongeveer 1 ? cm dik en leg die onmiddellijk in koud water
  4. Pel de uien en de knoflook en hak ze daarna fijn
  5. Laat 10 gr boter smelten in een koekenpan, fruit er de ui en knoflook licht in en zet dan apart
  6. Snijd de zalmfilet in plakken van ca
  7. 5 mm dik Meng de beide kaassoorten door elkaar
  8. Vet een ronde ovenschaal van 26 cm doorsnee in met boter,
  9. Neem de aardappels uit het water en laat ze goed uitlekken
  10. Bedek de ovenschaal met een laag aardappels: leg de aardappels dakpansgewijs in cirkels van buiten naar binnen
  11. Ga door zoals op de foto te zien is
  12. Laat daarvoor de rest van de boter smelten in een kleine pan op een matig vuur
  13. Bedek de gevulde vorm met aluminium folie en zet de pie dan ongeveer 50 minuten in de oven
  14. Verwijder de folie na 30 minuten oventijd en bak de pie verder tot de aardappels gaar zijn en de bovenkant mooi goudgeel is
  15. Neem het gerecht uit de oven en bestrooi het met de fijngehakte dille
  16. Dien het gerecht onmiddellijk op

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha