Zeebaarsfilet met risotto

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1241 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Neem een pan en verwarm hierin de visbouillon met de witte wijn
  2. Neem een andere pan met een dikke bodem, smelt hierin een eetlepel boter en doe de risotto erbij
  3. Roer net zolang tot de risotto glazig is en het de boter heeft opgenomen
  4. Voeg (met een pollepel) een lepel van het bouillon/wijnmengsel toe en roer tot de risotto het vocht heeft opgenomen
  5. Herhaal dit net zolang tot de risotto bijna gaar is (geen vocht meer opneemt)
  6. Doe in het laatste restje van het bouillon/wijnmengsel de tomatenpuree, vermeng dit en doe dit bij de risotto
  7. Voeg, als de risotto gaar is, de tweede eetlepel boter toe en roer goed om
  8. Dep de zeebaarsfilets droog en wrijf ze in met zout en peper
  9. Bak ze eerst op hoog, daarna matig vuur gaar in de boter
  10. Velkant eerst
  11. Maak de paprika's schoon en snijdt ze eerst in dikke repen, daarna in griotten
  12. Was de courgette en snij deze met een mes of eventueel kaasschaaf in de lengte in plakken van ongeveer drie millimeter
  13. Snij bij dunne asperges alleen de kontjes eraf, dikkere asperges in de lengte halveren en ook het houtige uiteinde eraf
  14. Verhit een grillpan en grill de groenten tot een ruitjespatroon ontstaat
  15. Strooi zout en peper over de groenten
  16. Neem diepe borden
  17. Schep de risotto in het midden, leg per bord twee zeebaarsfilets kruisgewijs op de risotto
  18. Garneer eventueel met peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha