Ziti al forno met gehakballetjes

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1688 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. DE SAUS: - Verwarm de olie in een grote pot op een middelhoog vuur
  2. - Bak het vlees tot het mooi gebruind is en leg het dan op een bord
  3. -Giet nu het merendeel van het vet uit de pot en laat de look voor enekele minuutjes kleuren
  4. -Neem de look nu uit de pot en gooi hem weg
  5. -Giet de tomatenpuree in de pot en laat ongeveer 1 minuut koken
  6. -Snij de tomaten in stukken en voeg toe aan de pot
  7. -Voeg water zout en peper toe naar smaak
  8. -Doe het vlees en de basilicum er nu bij en breng de saus aan het sudderen
  9. -Dek de pot nu gedeeltelijk af en laat voor ongeveer 2 uur sudderen op een laag pitje
  10. -Roer af en toe en als de saus te dik dreigt te worden voeg je wat water toe
  11. - Nu maak je de gehaktballen
  12. -Doe het gehakt, broodkruimels, een halve kop pecorino, peterselie, een theelepel zout, peper en 2 eetlepels olie in een kom
  13. en meng alles door elkaar en rol er balletjes van
  14. -Bak de balletjes tot ze gebruind zijn
  15. -Gaar hoeven ze nog niet te zijn
  16. *Als de saus 2 uur heeft gesudderd voeg je de balletjes toe en laat nog voor 30 minuten doorsudderen
  17. De saus is klaar
  18. -Kook de ziti met wat zout tot hij al dente is
  19. -Haal al het vlees uit de saus
  20. -We gaan enkel de balletjes gebruiken voor ziti al forno dus het overige vlees kan je bijhouden voor een tweede gang of de dag erna
  21. -Doe nu de ziti in een grote kom en meng met ongeveer 3 koppen van de saus en de helft van de geraspte kaas en roer er de balletjes door
  22. -Verwarm ondertussen de oven op 180C
  23. -Lepel nu de helft van de ziti in een ondiepe ovenschaal en besmeer met ricotta, bestrooi met mozarella en de rest van de geraspte kaas
  24. - Giet hierover nog een kop saus
  25. Eindig met de rest van de ziti en giet er nog een kop saus over en werk af met nog wat geraspte kaas
  26. -Dek de schotel nu af met aliminiumfolie
  27. -Bak de ziti gedurende 45 minuten, neem dan de folie weg en laat nog 15 minuten bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha