Zuid-afrikaanse

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1049 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek het brood in stukjes en week die circa 20 minuten in de melk
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook
  3. Schil de appels en rasp ze grof
  4. Snijd de abrikozen in kleine stukjes
  5. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui- en knoflooksnippers circa 3 minuten
  6. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul en grijs
  7. Roer de specerijen en zout naar smaak erdoor en roerbak het geheel nog 1 minuut
  8. Roer dan de bloem, de abrikozen, de amandelen, de tomatenpuree en de azijn erdoor
  9. Knijp het brood uit en roer het door het gehaktmengsel
  10. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en cayennepeper en schep het in een lage ovenschotel; strijk de bovenkant glad
  11. Klop de eieren los met de slagroom en de geelwortel
  12. Schenk het mengsel over het gehakt en bestrooi het geheel met 50 gram kaas
  13. Bak de schotel in het midden van een voorverwarmde oven (175 ?C) in circa 45 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha