Zuiderse aardappelgratin met feta

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1382 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. - Hak de ui en de look fijn
  2. - Snij de courgette in dunne schijfjes
  3. - Doe in een kom en overgiet met 2 eetl
  4. olijfolie, 1 eetl
  5. oregano, peper en zout en 1 teentje look
  6. - Meng alles goed door elkaar en laat marineren gedurende ongeveer 15 minuten
  7. - Schil en kook de aardappelen bijna gaar in lichtgezouten water
  8. - Laat afkoelen en snij in schijfjes
  9. - Snij de tomaten in schijfjes
  10. - Mix de feta, de yoghurt, de eieren, de peterselie en de melk met de staafmixer tot een dik-lopende saus
  11. - Kruid met peper en zout
  12. Stoof de ui en de twee overblijvende teentjes look in 1 eetl
  13. olijfolie
  14. Meng door het paneermeel, samen met 1 eetl
  15. oregano en 1 eetl
  16. rozemarijn
  17. Smeer een brede, platte ovenschotel in met 1 eetl
  18. olijfolie
  19. Beleg de bodem met schijfjes courgette, dakpansgewijs geschikt
  20. Kruid met peper en zout en bestrooi met een beetje kaas
  21. Leg daarboven schijfjes aardappel en tomaat
  22. Kruid met peper en zout en muskaatnoot
  23. Ga zo verder tot alles (behalve een handjevol kaas) opgebruikt is
  24. Overgiet de gratin met de saus en duw een beetje aan zodat ook de bovenste laag vocht krijgt
  25. Verdeel er het paneermengsel over en de rest van de kaas
  26. Bak in een voorverwarmde oven (180?C) gedurende 35 minuten
  27. Zet indien nodig de laatste minuten de grill aan voor een mooi goudbruin korstje

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha