Zuurkool met oosters gekruid gehakt

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1310 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C
  2. Maak het gehaktmengsel: Fruit de ui met de shii-take, voeg het gehakt toe en bak het rul
  3. Voeg de kruiden toe en maak op smaak met zout en peper
  4. Pers een teentje knoflook erboven uit
  5. Roer de Griekse yoghurt door het mengsel
  6. Voeg als laatste de ham en de rozijnen toe en roer goed door elkaar
  7. De zuurkool op de verhitte vloeibare margarine leggen, de appel en jeneverbessen ertussen leggen en overgieten met de Riesling
  8. Deksel op de pan doen en een half uurtje laten stoven
  9. Voor de aardappelpuree de geschilde en gehalveerde aardappels gaar koken in een half uurtje
  10. De gare aardappels fijnstampen, de melk toevoegen en een mooie gladde puree maken
  11. Wat vloeibare margarine erdoor roeren en op smaak maken met peper en zout
  12. Pers een teentje knoflook erboven uit
  13. Laat iets afkoelen en roer het losgeklopte ei erdoorheen
  14. Op het laatst 2 volle el vers gehakt korianderblad erdoor roeren
  15. Vet een diepe glazen ovenschaal in met margarine
  16. Schep op de bodem de helft van de zuurkool, dan de helft van het gehaktmengsel en de helft van de puree
  17. Dit 1 keer herhalen en eindigen met een laag aardappelpuree
  18. Strooi er wat paneermeel over en bedruppel de schotel met wat vloeibare margarine
  19. Zet op het rooster in het midden van de oven en laat een half uur gratineren en door en door warm worden
  20. Garneren met wat takjes korianderblad

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha