Zuurkool ovenschotel met gehakt ananas en kaas

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1908 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven ongeveer een kwartier voor op 200gradenSchil de aardappelen en maak er een luchtige puree van met boter, melk en wat peper
  2. Niet zelf gaan prakken: hiervoor hebben we een staafmixer in huis
  3. Snipper de ui
  4. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet, vermeng hem met de zure room en leg dit mengsel onderin een met boter ingevette niet te platte ovenschaal
  5. Bak het gehakt rul (los geprakt) in de koekenpan samen met de champignons met peper en zout en doe er de gesnipperde ui bij
  6. Laat dit samen nog even doorbakken
  7. Doe er ook het karwijzaad en de chilipoeder door
  8. Laat de ananas uitlekken en snijd de ananas in kleine stukjes Leg het gehakt mengsel op het zuurkoolmengsel samen met de ananas
  9. Strooi daar wat geraspte kaas overheen
  10. Tot slot komt de aardappelpuree die afgedekt wordt met de rest van de geraspte kaas en wat paneermeel
  11. Het paneermeel is niet noodzakelijk maar zorgt voor een bruin korstje
  12. Schuif de ovenschaal midden in de oven
  13. Laat de schaal nu nog veertig minuten in de oven staan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha