Zuurkool uit de oven met ananas en heerlijke kruid

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1668 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 gradenLaat de zuurkool uitlekken en week ze gedurende 20 min
  2. in een grote kom koud water, terwijl je het water drie keer ververst
  3. Snijd de ananas in kleine stukje
  4. Proef de zuurkool en laat ze uitlekken als ze op smaak is
  5. Pers er zoveel mogelijk water uit en trek ze uit elkaar
  6. Haal de zwoerd van het spek en snijd het in stukjes van 1 bij 5 cm
  7. Laat de spek gedurende 10 minuten in 1,5 liter water sudderen
  8. Giet de spek af
  9. Bak het spek, de wortel en de uien in de bedekte ovenschotel gedurende 10 minuten, doe het langzaam, zonder ze te laten bruinen
  10. Voeg de zuurkool toe en roer tot ze goed bedekt is met boter en groenten
  11. Doe het deksel op de ovenschotel en laat nog 10 minuten sudderen
  12. Plaats het kruidenbuiltje in de zuurkool
  13. Giet er de wijn bij en genoeg bouillon om de zuurkool juist te bedekken
  14. Kruid lichtjes met zout
  15. Breng tot aan het sudderpunt op een gaspit
  16. Leg er het beboterd keukenpapier op
  17. Doe het deksel erop en plaats in het midden van de voorverwarmde oven
  18. Regel het de hitte zodat de zuurkool heel langzaam suddert gedurende 4,5 tot 5 uur en totdat al het vocht is opgeslorpt
  19. Schep pas op het laatste moment de ananas erdoor
  20. Proef na op kruiden
  21. Indien de zuurkool niet onmiddellijk wordt opgediend, zonder deksel laten afkoelen
  22. Langzaam opwarmen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha