Zweedse gebakken aardappels met nieuwe haring

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1272 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op circa 175 graden, heteluchtoven op 150 graden
  2. Schil en was de aardappels
  3. Leg ze een voor een op een eetlepel en snijd ze, met een scherp mes, loodrecht naar beneden in, snijd ze niet helemaal door !Neem een ovenvaste schaal en zet daar de aardappels in
  4. Bestrooi ze met wat zout
  5. Smelt de boter en schenk die over de aardappels
  6. Bestrooi met paneermeel
  7. Laat de aardappels in circa 40 a 45 minuten gaar bakken
  8. Was de haringen en dep ze droog
  9. Snijd ze in reepjes
  10. Pel de uien en snij ze in ringen
  11. Was de radijsjes en snijd ze in wigjes
  12. Snijd de augurken in plakjes
  13. Roer de zure room met de joghurt goed door elkaar
  14. Maak op smaak met zout, peper en een beetje suiker
  15. Was de dille en snij het fijn
  16. Roer het door de saus
  17. Meng haring, ui, radijs en augurk door de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha