Zweedse ovenschotel met ansjovis

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 921 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de buikzijde van de ansjovis open en verwijder de ingewanden en de kop
  2. Druk het visje wat plat, maak de graat aan weerszijden voorzichtig met de vingers los en verwijder de graat
  3. Spoel de visjes onder stromend water schoon
  4. Dep ze droog
  5. Schil en snij de aardappelen in fritesvorm
  6. Kook ze ? 5 minuten
  7. Laat de frites in een vergiet uitlekken en iets afkoelen
  8. Hak de uien grof
  9. Smelt 1 of 2 el boter in de koekenpan
  10. Fruit hierin de gehakte uien 3 a 4 minuten glazig
  11. Verwarm de oven ? 10 minuten voor op 200? C
  12. Vet de ovenschaal in met wat boter
  13. Bedek de bodem met de helft van de frites, daarop de helft van de gefruite uien en de ansjovisfilets
  14. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper
  15. Herhaal dit met het restant van de frites, ui en vis
  16. Bestrooi met broodkruim
  17. Leg hierop kleine klontjes boter
  18. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat het gerecht ? 30 minuten garen
  19. Haal de schaal uit de oven en schenk er de room over
  20. Zet de schaal weer terug in de oven en laat in nog 15 minuten verder garen en goudbruin worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha