Zwitserse ovenschotel

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1154 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Reinig en was prei en wortels
  2. Snij ze fijn
  3. Pel de ajuin en snij ze fijn
  4. Laat een klontje boter smelten in een kom
  5. Voeg het spek hieraan toe en laat uitbakken
  6. Voeg nu het gehakt erbij en laat goed korrelig bruin bakken
  7. Laat een klontje boter smelten in een kom en stoof de gesnipperde ui
  8. Voeg de prei en wortels erbij en laat dit stoven op een klein vuurtje gedurende 15 minuten
  9. Voeg af en toe een klein beetje water bij om aanbranden te voorkomen
  10. Als de groenten zacht zijn, voeg je het gehakt met het spek erbij
  11. Roer alles door elkaar en laat nog een 5-tal minuten stoven
  12. Schil de aardappelen, snij ze in schijfjes van 2 cm
  13. Was ze en laat ze koken tot ze halfzacht zijn (10 min) Giet ze af
  14. Bereid de kaassaus: laat 25 g boter smelten, voeg er van het vuur de bloem bij met een klopper, tot je een gladde massa verkrijgt
  15. Zet het pannetje terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de melk eraan toe
  16. Blijf goed roeren met de klopper tot je een dikke saus bekomt; Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, en de gruyere
  17. Vul de ovenschotel: onderaan vlees en groenten, hierboven de aardappelen, overgieten met de kaassaus, nog 30 min bakken op 175?C

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha