jamie oliver s gebraden lamsbout met rozemari

ovenschotels
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 9712 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In dit recept wordt uitsluitend verse rozemarijn gebruikt: eerst de blaadjes door het kruidenmengsel en vervolgens de takjes die op het vlees gebonden worden
  2. Wanneer u een lamsbout koopt moet deze zacht aanvoelen en als je erop drukt, moet het kuiltje even zichtbaar blijven
  3. Het vel moet droog zijn, maar niet gebarsten of schilferachtig
  4. Vraag je slager om alleen de bilpijp te laten zitten, zodat je het vlees gemakkelijker kunt braden en snijden
  5. Een richtlijn voor het braden van een lamsbout van ongeveer 2 kilo is: Rose: 10 minuten per 450 gram, plus 20 minuten
  6. Medium: 13 minuten per 450 gram, plus 20 minuten
  7. Gaar: 20 minuten per 450 gram, plus 20 minuten
  8. Snijd rondom kleine stukjes van het vel af, ongeveer ter grootte van een stuiver
  9. Wrijf in met de citroen
  10. Ga met een mes langs het bot, tot 10-12 centimeter diep (je maakt nu gewoon een 'tunnel', doordat je het vlees los snijdt van het bot)
  11. Doe dit vanaf beide uiteinden van het bot
  12. Wrijf de rozemarijnblaadjes en het zout fijn
  13. Voeg de knoflook en de olijfolie toe en wrijf het mengsel verder fijn
  14. Wrijf dit mengsel op het vlees (waar je het vel hebt weggesneden) en stop het in de tunnels die je gemaakt hebt
  15. Dit geeft veel geurigheid aan het vlees
  16. Wrijf het vel in met zout en strooi er rozemarijn over
  17. Bind takjes rozemarijn om het vlees
  18. Giet een beetje olie in een hete braadslee, leg de lamsbout erin en braad hem in de oven bij 225 gaden Celsius (gasovenstand 7)
  19. Keer hem elke 30 minuten om

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha