Cr Suzette

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1214 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem en het zout boven een kom, maak er een kuiltje in en breek het ei hierin
  2. Klop met en garde, voeg deel voor deel de melk toe en klop tot een glad beslag
  3. Klop 1 eetlepel likeur door het beslag
  4. Verhit 1/2 eetlepel olie en schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net is bedekt
  5. Bak de onderzijde in ± 1 minuut goudbruin, keer de crêpe en bak de andere kant in 1/2-1 minuut goudbruin
  6. Bak op dezelfde manier nog 5 flensjes en vouw ze in vieren
  7. Verhit de boter en de suiker in een grote pan met dikke bodem tot een dikke siroop
  8. Voeg 2 eetlepels likeur met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp toe en verwarm het geheel door en door
  9. Leg de flensjes dakpansgewijs in een pan en schep de saus erover
  10. Verwarm de rest van de likeur in een soeplepel boven het vuur (of in een klein pannetje; zet dan wel de afzuigkap uit!), schenk de likeur over de flensjes en steek de drank aan
  11. Verdeel de flensjes met de saus over de bordjes en garneer met de room, reepjes sinaasappelschil en toefjes munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha