Empanada s en tortilla s

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1890 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter
  2. Zeef boven een kom de bloem en 2 theelepels zout
  3. Maak in het midden een kuiltje en schenk de gesmolten boter daarin
  4. Voeg scheutje voor scheutje ± 1 dl lauw water toe
  5. Kneed dit tot een soepel deeg
  6. Voeg eventueel nog water toe als het deeg te droog is
  7. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ± 30 minuten rusten
  8. Maak intussen een vulling (zie recepten)
  9. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 gelijke stukken
  10. Vorm hiervan 12 balletjes
  11. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem
  12. Rol de balletjes uit tot dunne cirkels ter grootte van de deegpers
  13. Leg een deeglapje op de deegpers
  14. Doe twee volle eetlepels vulling in het midden van de cirkel in de uitsparing van de deegpers
  15. Bestrijk de randen met eiwit
  16. Klap de pers dicht en druk hem stevig aan
  17. Haal de empanada voorzichtig uit de pers
  18. Maak op dezelfde wijze nog 11 empanada's
  19. Verhit frituurolie/-vet tot er witte damp ontstaat (175°C)
  20. Bekleed een vergiet met keukenpapier
  21. Frituur de empanada in ± 3 minuten goudbruin en laat ze in de vergiet uitdruipen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha