Flensjes met appeltaartvulling en kaneelijs

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1064 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Meng ? deel van de melk met de room, de suiker en het kaneelstokje
  3. Verhitten tot 85?C
  4. Meng ? deel van de melk met de melkpoeder, dextrose, ma?zena en de kaneelpoeder tot een glad papje
  5. Beide mengsels met elkaar vermengen en opnieuw verhitten tot 85?C, gedurende 5 minuten
  6. Pas op voor doorverhitting van de pan
  7. Gas laag
  8. De compositie passeren in een schone pan
  9. Het mengsel snel roerend terugkoelen in koud stromend water of ijswater
  10. Compositie hygi?nisch afdekken met plasticfolie en in de koelkast laten rijpen
  11. Schakel de ijsmachine in op stand (compact-ijs) en giet het mengsel in de koelkom
  12. Bereidingstijd: ca
  13. 35-45 minuten
  14. 2
  15. Voor de flensjes de bloem met 150 cc melk aanroeren met een garde, ei, poedersuiker en zout toevoegen
  16. De resterende 50 cc melk toevoegen
  17. Het beslag dun houden
  18. Flensjes in een flensjespan goudbruin bakken
  19. 3
  20. Voor de appeltaartvulling de geschilde appels in blokjes snijden
  21. Doe de appel met de rozijnen in een glazen kom en schep er de custardpoeder, de basterdsuiker, de cognac, de kaneel en de citroenrasp door
  22. Zet even afgedekt een paar minuten op de hoogste stand in de magnetron en laat nagaren
  23. 4
  24. Verwarm de flensjes eveneens op in de magnetron
  25. 5
  26. Verdeel de appeltaartvulling over de flensjes en vouw ze dubbel
  27. 6
  28. Leg ze op een bord en serveer er een bolletje kaneelijs bij en garneer met een rozet slagroom en een mooi topje mint

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha