Flensjes met mango en kokos

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1237 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Flensjes Maak van de ingrediënten plus een mespuntje zout een beslag
  2. Zet dat een kwartiertje in de koelkast
  3. Verwarm de koekenpan goed voor
  4. Laat een weinig boter smelten en verdeel dat goed over de bodem
  5. Net genoeg beslag in de pan doen om de bodem te bedekken - niet meer
  6. Omkeren zodra het flensje aan de bovenkant droog is geworden
  7. Werk snel! en bak zo 10 grote, dunne flensjes van
  8. Mango- en kokosmousse Verwarm de mangopuree en voeg er de suiker en de geweekte gelatine aan toe
  9. Laat afkoelen; als de massa lobbig begint te worden, spatel er dan de slagroom door
  10. Doe hetzelfde met de kokosmelk om kokosmousse te krijgen
  11. Niet zó koud laten worden dat de mousse geheel opstijft
  12. Mangocoulis Meng de gepureerde mango met de suiker
  13. Kokosstengels Haal de korstdeegreepjes door het losgeslagen eiwit vermengd met suiker en vervolgens door de geraspte kokos
  14. Draai de korstdeegreepjes tegen elkaar in, zodat een spiraal ontstaat
  15. Laat ze 30 minuten rusten en bak ze af op 170° gedurende 15 minuten
  16. Bestrijk de flensjes met mangomousse, daarna met kokosmousse en rol ze op
  17. Op laten stijven in de koelkast
  18. Snij het fruit in blokjes
  19. Snij de flensjes schuin in drieën en leg ze in het midden van een groot, koud bord
  20. Rangschik het fruit om de flensjes en garneer met mintblaadjes, de kokosstengel en mangocoulis

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha