Flensjes met vlees-garnalenvulling gestoomd

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 752 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom
  2. Voeg het kokende water toe en roer alles goed dooreen
  3. Laat het bloemmengsel 5 minuten staan
  4. Voeg het koude water toe en kneed van het geheel een soepel deeg
  5. Blancheer de reepjes Chinese kool 2 minuten in een pan kokend water
  6. Laat de reepjes kool zeer goed uitlekken
  7. Vermeng het varkensgehakt in een kom met de fijngehakte garnalen, de kleingesneden ui, de geraspte gemberwortel, de sojasaus, de suiker, het mespuntje ve-tsin en wat zout en peper
  8. Kneed alles goed dooreen
  9. Voeg de uitgelekte reepjes kool toe en kneed deze door het gehaktmengsel
  10. Vorm van het deeg een rol met een diameter van ca
  11. 5 cm
  12. Snijd de deegrol in plakjes met een lengte van ca
  13. 3 cm
  14. Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot 'flensjes'
  15. Verdeel de gehakt-koolvulling over de deeglapjes
  16. Vouw de deegranden op elkaar vast met wat water
  17. Leg de gevulde flensjes zodanig naast elkaar op het rekjes van de stoompan dat zij elkaar niet raken
  18. Stoom de gevulde flensjes 20 minuten boven kokend water in een stoompan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha