Kaiserschmarrn

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 830 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de citroen goed en rasp 2 cth schil eraf, pers de citroen uit
  2. Zet 1 dl water op met 50 g basterdsuiker, citroenschil en -rasp, en kaneel en breng aan de kook
  3. Los de suiker al roerend op
  4. Voeg de pruimen toe en laat 10 minuten zachtjes koken, daarna afkoelen
  5. Wel de rozijnen 10 minuten in de rum
  6. Splits de eieren
  7. Klop de dooiers met 50 g suiker en de melk
  8. Al roerend bloem toevoegen
  9. Blijf roeren tot een glad mengsel is ontstaan
  10. Klop de eiwitten luchtig en spatel door het beslag
  11. Verhit boter in de koekenpan en bak het beslag 2 minuten
  12. Strooi de rozijnen erover
  13. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna gestold is
  14. Laat op een bord glijden, leg een ander bord erop, keer samen en laat terugglijden in de pan
  15. Bak de onderkant 3 minuten
  16. Trek tijdens het bakken de pannenkoek met 2 vorken in stukjes
  17. Doe op een schaal en strooi de poedersuiker erover
  18. Serveer de pruimencomp├┤te er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha