Kaiserschmarrn6

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 584 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. (Luchtige pannenkoek met pruimencompote uit Zwitserland) Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon, rasp er 2 theelepels schil af en pers de citroen uit
  2. Breng in een pan 1 dl water met 50 gr basterdsuiker, de geraspte citroenschil, het citroensap en het kaneelpoeder aan de kook
  3. Los de suiker al roerend op
  4. Voeg de pruimen toe en laat ze ± 10 minuten zachtjes koken
  5. Laat ze daarna afkoelen
  6. Laat in een kom de rozijnen ± 10 minuten in de rum wellen
  7. Splits de eieren
  8. Roer in een kom de eidooiers met 50 gr basterdsuiker en de melk los
  9. Voeg al roerend de bloem toe en blijf roeren tot een glad beslag ontstaat
  10. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag
  11. Verhit de boter in een koekenpan, schenk het beslag erin en bak het ± 2 minuten
  12. Strooi dan de rozijnen over het beslag en bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna is gestold
  13. Laat de pannenkoek op een bord glijden, leg er een ander bord op, keer ze samen en laat de pannenkoek in de pan terug glijden
  14. Bak de onderkant in ± 3 minuten goudbruin
  15. Trek de pannenkoek tijdens het bakken met 2 vorken in stukjes
  16. Doe ze over op een schaal en strooi er poedersuiker over
  17. Doe de pruimencompote over in een schaal en geef die er apart bij

Reageer zelf op dit recept

kaptcha