Kermiswafels

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 786 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bloem en het zout en de kaneel in een kom
  2. Maak er een kuiltje in, doe daar de met lauwe melk en de eetlepel suiker aangemengde gist in
  3. Roer het beslag van het midden uit glad, voeg een voor een de eieren toe
  4. Besla het beslag totdat u blazen ziet
  5. Laat de boter smelten, schenk de boter er door een fijn zeefje bij, zodat het schuim achterblijft
  6. Doe ook de brandewijn erbij
  7. Laat het beslag, toegedekt ten minste 2 uur rijzen
  8. Maak het wafelijzer goed heet
  9. Slap het af met het water
  10. Vet het ijzer een keer in met boter, later is dat niet meer nodig
  11. Bak wafel na wafel, enkele minuten op de ene kant en enkele minuten aan de ander kant
  12. Bestrijk of overgiet de wafel met gesmolten boter en bestrooi ze dik met poedersuiker

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha