Kerstwafels1

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 836 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren
  2. Eieren er 1 voor 1 doorkloppen
  3. Bloem, koekkruiden en zout zeven
  4. Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter-suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat
  5. Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen
  6. Wafels invetten, aan 1 kant met beslag vullen en dichtdoen
  7. Wafels in elektrisch wafelijzer ca
  8. 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant ca
  9. 3 minuten Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien
  10. Warm serveren
  11. Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes
  12. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster
  13. knapperige amandelwafels

Reageer zelf op dit recept

kaptcha