Lente-ui-koek

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1036 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg al roerend ± 4 dl water toe
  2. Kneed dit tot een zacht deeg
  3. Hak de lente-uitjes fijn
  4. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm
  5. Strooi 2 theelepels zout over het deeg
  6. Rol het zout met een deegroller in het deeg
  7. Besmeer het deeg met 2 eetlepels olie en 2 eetlepels sesamolie
  8. Strooi de lente-uitjes erover
  9. Rol het deeg op en snijd het in acht stukken
  10. Knijp beide uiteinden van de stukjes deeg dicht en draai het deeg met de rechterhand naar achteren en met de linkerhand naar voren (spiraal)
  11. Leg een uiteinde op het aanrecht, druk het deeg plat en rol uit tot een dikte van 1/2 cm
  12. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de lente-ui-pannenkoeken aan beide kanten goudbruin

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha