Ma met wijngaardslakjes

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 617 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de melk met de bloem en de eieren tot een mooi glad beslag
  2. Spatel er de gehakte bieslook en de maïskorrels door en breng op smaak met peper en zout
  3. Smelt een nootje boter en bak hierin mooie dunne flensjes van 22 cm diameter
  4. Houd de flensjes warm
  5. Maak de champignons schoon met een doek (was ze zeker niet, dan verliezen ze hun fijne smaak)
  6. Snijd de grote exemplaren best even in 4 stukken
  7. Snijd ook de wijngaardslakken in 2
  8. Smelt een nootje boter en bak hierin de champignons met de reepjes gerookt spek
  9. Verwijder het mengsel, houd het warm en gebruik dezelfde pan voor het bakken van de gehalveerde slakjes met de ui en de rode wijn
  10. Laat de wijn goed uitkoken, zodat hij een lekkere smaak geeft aan de slakken en de ui
  11. Spatel dit mengsel dan door het spek en de gebakken champignons
  12. Spatel hierdoor de dragon en de bieslook
  13. Vul de warme flensjes op met dit mengsel en serveer warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha