Pannenkoekjes met honing en pijnboompitten1

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 604 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor het pannenkoekbeslag de bloem, de suiker en een snufje zout in een mengkom en roer er de melk, de 2 losgeklopte eieren, het sinaasappelsap en tenslotte beetje bij beetje 100 gr gesmolten boter door
  2. Zet het beslag 30 minuten op een koele plaats
  3. Laat voor de honingsaus de room in een pannetje 3 minuten inkoken en roer er de honing door
  4. Roer er van het vuur met een garde de eidooiers door
  5. Zet de pan weer op het vuur en klop op laag vuur verder tot de saus begint te binden
  6. Zet de saus opzij
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin
  8. Bak van het beslag in de rest van de boter flinterdunne pannenkoeken en scheid ze van elkaar met boterhampapier, zodat ze kunnen afkoelen zonder aan elkaar te plakken
  9. laat de intussen ontdooide frambozen in de frambozen eau de vie trekken
  10. Vouw voor het serveren de pannenkoeken driehoekig dicht en schik ze met de honingsaus en de frambozen op de borden
  11. Bestrooi de pannenkoeken met de pijnboompitten en garneer ze met citroenmelisse

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha