Pannenkoekjes uit Eritrea1

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 627 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Er was een paar dagen geleden een vraag over pannenkoekjes uit Eritrea-Ethiopiƫ
  2. Ik geloof dat de vraag nog niet is beantwoord
  3. Ik heb een schat van een hulp uit Eritrea en haar om het recept gevraagd
  4. Het zelfrijzend bakmeel (ZB) in een droge koekenpan licht bruinen (geen boter of olie gebruiken) en laten afkoelen
  5. Het bakpoeder aanmaken met een beetje warm water en daarna vermengen met de lichtgebruinde afgekoelde ZB
  6. Steeds een klein beetje warm water toevoegen tot een homogene massa ontstaat, dus geen klontjes net als een flensjebeslag
  7. Het moet ook dezelfde dikte hebben als flensjesbeslag
  8. Het geheel of een dag of een nacht laten staan Hiervan bleke pannenkoeken bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha