Pien pie aab mandarijnpannenkoek met pekingeend

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 889 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Willem-Jan Markerink heeft geschreven: "Pekingeend zelf maken lijkt me geen goed plan, anders deden de Chinese restauranthouders dat ook wel zelf, en zijn hele eenden ook niet zo duur (in A'dam hangen ze op enkele plaatsen in het zicht aan straat
  2. " en ook "De rest is amper kookkunst, rauwe reepjes lenteui, komkommer, opgerold in een flensje, en een likje hoi-sin saus er over
  3. " In de restaurants waar ik ben geweest, werd dit gerecht vooral als voorgerecht geserveerd
  4. Erg lekker, erg bewerkelijk maar verrukkelijk
  5. Hier is het recept
  6. :-) Die eend hangt bij die restaurants te drogen (circa 5 uur), nadat het beest is gewassen, ontdaan van de nek en van eventueel overtollig vet, is overgoten met circa 3 liter kokend water en daarna is bestreken met een mengels van honing en water
  7. (voor het drogen kun je ook een ventilator gebruiken, wanneer de huid papierachtig aanvoelt is het beestje droog)
  8. Verwarm de oven voor op 210 graden
  9. Rooster de eend 30 minuten op het rooster in een ovenschaal
  10. Draai de eend voorzichtig om zonder het vel te beschadigen en rooster de andere kant gedurende 30 minuten
  11. Haal de eend uit de oven, laat hem 2 minuten staan en doe hem over op een warm bord
  12. Verwijder de zaden uit de komkommer en snijd hem in dunne reepjes
  13. Snijd de lente-uitjes in stukken van 8 cm; gebruik alleen het onderste, witte gedeelte
  14. Snijd de bovenkant zeer fijn in, en leg ze in ijswater om er 'kwastjes' van te maken
  15. Recept Mandarijnenpannekoekjes: Stort 300 gram bloem en 2 tl
  16. suiker in een kom
  17. Giet er 2,5 dl
  18. kokend water bij
  19. Roer af en toe en laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is
  20. Kneed het op een met bloem bestoven aanrecht
  21. Dek het af en laat het 30 minuten rusten
  22. Neem 2 afgestreken eetlepels deeg
  23. Maak van ieder stuk een balletje
  24. Rol de balletjes uit tot rondjes met een doorsnee van 8 cm
  25. Bestrijk 1 van de rondjes met sesamolie, en plak het andere erop
  26. Rol ze uit tot een pannekoek van 15 cm doorsnee
  27. Maak op deze manier tien dubbele pannekoeken
  28. Verwarm een koekepan en bak de pannekoeken 1 voor 1
  29. Draai de pannekoek om, als er luchtbellen verschijnen, bak dan de andere kant
  30. Oefen met een schone keukendoek druk uit op de pannenkoek: als hij iets bol gaat staan, is hij gaar
  31. Leg ze op een bord, als ze voldoende zijn afgekoeld, trek dan de twee pannekoekjes voorzichtig van elkaar en dek ze af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha