Roti met masalakip

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1112 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met bakpoeder en zout en maak er een kuiltje in
  2. Voeg beetje bij beetje melk toe en kneed een soepel deeg
  3. Eventueel extra bloem of melk erbij
  4. Kneed 5 minuten goed door en vorm een deegbal
  5. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten
  6. Snij de kip in blokjes, snipper ui en pers de knoflook uit
  7. Verhit de olie in de wok en fruit ui, knoflook, hot curry, sambal en tomatenpuree 2-3 minuten
  8. Voeg de kip toe en roerbak 7 minuten op hoog vuur
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Voeg ca
  11. ½ dl water toe
  12. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur in 10 minuten zachtjes gaarsudderen
  13. Verdeel het deeg in 4 ballen
  14. Rol ze uit op een bebloemd aanrecht tot pannenkoekachtige plakken van ca
  15. 24 cm doorsnee
  16. Smelt de boter en bestrijk de pannenkoeken met de boter aan de bovenkant
  17. Verhit een droge koekenpan en leg er een pannenkoek in, bak in 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin
  18. Bestrijk de bovenkant met boter, keer en bak in 3 minuten goudbruin
  19. Houd warm in een schone theedoek en bak de andere roti's net zo
  20. Verdeel de roti's over 4 borden, schep de kipmasala erop en vouw de roti dicht

Soortgelijke recepten

Roti kukus

20 min

Roti

20 min

Roti kukus1

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha