Roti1

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 874 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de kip in met zout en peper
  2. Bak in 5 minuten rondom bruin in de boter
  3. Laat dan afgedekt in 30 minuten gaar stoven
  4. Schep de kip op een pan en laat iets afkoelen
  5. Haal het vlees van de botten
  6. Kneed meel, zout en 1¾ dl water tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten
  7. Maak de sperziebonen schoon en breek ze
  8. Schil de aardappels en snij in stukjes
  9. Snipper het ui
  10. Haal de zaadjes uit de peper en snij in stukjes
  11. Verwarm een bord voor
  12. Verhit 4 lepels olie in een braadpan
  13. Ui, peper, kerrie, koriander en komijn ca
  14. 3 minuten zachtjes bakken
  15. Pers de knoflook erboven uit
  16. Schep aardappels en sperziebonen erdoor en bak 1 minuut mee
  17. Voeg kip, bouillonblokje en ½ l water toe, breng aan de kook en laat afgedekt 20 minuten zachtjes stoven
  18. Verdeel het deeg in 8 stukken, rol tot balletjes en rol ze uit tot plakken deeg van 24 cm doorsnee
  19. Vet een grote koekenpan dun in met olie en verhit, bak de roti aan beide kanten in 2 minuten lichtbruin, leg op een warm bord en bewaar onder alufolie
  20. Roer santen door de kip en stoof nog 5 minuten
  21. Breng op smaak met zout
  22. Verdeel de roti over de borden, schep de kipragoût erbij
  23. Serveer met sambal

Reageer zelf op dit recept

kaptcha