Souffl met ham en kaas

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 874 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer voor het flensjesbeslag de gezeefde bloem met het zout en de eieren los en giet beetje bij beetje de melk erbij
  2. Klop alles goed door elkaar tot een glad beslag ontstaat
  3. Laat het een halfuur rusten
  4. Verwarm de oven voor tot 220 °C en vet een ovenschaal in met olie
  5. Snijd de ham in kleine blokjes
  6. Verhit olie in een flensjespan, giet er zoveel beslag in dat de bodem net bedekt is en laat het op halfhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is; keer het flensje en bak de andere kant lichtbruin
  7. Bak op deze manier circa 8 flensjes van al het beslag
  8. Zet ze apart
  9. Maak voor de vulling een roux van de boter en de bloem
  10. Giet al roerend de melk erbij tot de saus gebonden is
  11. Voeg nog steeds roerend de eidooiers en de mosterd toe en blijf roeren tot de saus weer warm is
  12. Schep de ham met de geraspte kaas door de saus
  13. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  14. Sla de eiwitten stijf, spatel dit schuim behoedzaam door de lauwe ham-kaassaus en schep hiervan steeds circa 2 eetlepels aan een kant op de flensjes
  15. Sla ze losjes dubbel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal
  16. Zet de schaal 6 minuten in de oven tot de flensjes gesouffleerd zijn
  17. Serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha