Spaanse wafels

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1119 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Nog een spaans recept uit mijn gewaardeerde bron,het privekookboek van mijn vader
  2. Deze typische spaanse koekjes bevatten geen vet en zijn krokant,luchtig en te verleidelijk om na eentje te stoppen
  3. Voorbereiding Hak de suiker met de amandelen in de keukenmachine tot de amandelen heel fijn zijn
  4. klop de eiwitten met een elctrische mixer stijf, maar niet te droog
  5. Roer hier dan voorzichtig de eidooiers en de geraspte citroenschil door, voeg daarna het amandel-suikermengsel toe
  6. Bekleed een bakblik met folie en vet de folie in
  7. Leg het deeg met behulp van 2 eetlepels op het bakblik
  8. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes onderling,omdat ze tijdens het bakken meer dan verdubbelen in omvang
  9. Bestrooi ze met kaneel
  10. Bereidingswijze Bak ze in 10 minuten goudgeel bij 175graden Laat ze op het balblik afkoelen en trek dan de folie eraf

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha