Spekkendikken3

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 711 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ik herinnerde me opeens dat mijn zusje nog een doos met dingetjes van mijn moeder had staan
  2. Daar ben ik ik gaan snuffelen [wat je hoort is geen onweer, maar zijn mijn niesbuien :)]
  3. En ik kwam een papiertje tegen met haar handschrift uit haar laatste jaren: Alles [behalve spek en worst neem ik aan] aanmengen met 1-1/2 liter water
  4. Goed roeren tot een dikke massa
  5. Een paar uur of dag tevoren maken voor het bakken
  6. Een wafelijzer heet maken
  7. In vetten met een stukje spekzwoerd
  8. Daarna met een saus lepel het beslag er op doen en de plakjes spek en worst
  9. Met een mes losmaken en er uithalen als het licht bruinig is
  10. Daarna de volgende in vetten met klontje boter

Reageer zelf op dit recept

kaptcha