Tortilla s bakken in stappen

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 700 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Voor 12 tortilla's mengt u in een kom 350 gram bloem en 75 gram zachte plantaardige margarine met uw vingertoppen tot een fijn kruimelig mengsel
  3. 2
  4. Los 1 theelepel zout op in 1,5 dl warm water en meng dit door het bloemmengsel
  5. Kneed het geheel op het aanrecht tot een glad stevig deeg
  6. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog is, of wat bloem als het te nat is
  7. 3
  8. Verdeel het deeg in 12 balletjes en laat ze een half uurtje rusten onder plasticfolie
  9. 4
  10. Rol de balletjes op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne ronde lapjes met een doorsnede van ongeveer 18 cm
  11. 5
  12. Bak ze in een hete ddroge koekepan met een dikke bodem ca
  13. 30-45 seconden aan elke kant tot er bruine puntjes op komen
  14. Zodra ze gaan opbollen zijn ze goed
  15. Bak ze vooral niet te lang, want dan worden ze hard
  16. Wikkel de tortilla's in een doek

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha