Wafels

pannenkoeken
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 853 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de gist op in een beetje lauwe vloeistof
  2. Doe de bloem in een kom, doe er de eierdooiers bij, de suiker en de opgeloste gist
  3. Laat de vetstof smelten in de rest van de vloeistof
  4. Giet deze lauwwarm ook bij de bloem, samen met een eetlepel olie
  5. Meng zeer goed tot een luchtig beslag
  6. Klop de eiwitten stijf met een beetje zout
  7. Meng ze zorgvuldig onder het deeg
  8. Laat het deeg nu rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is
  9. De eerste "beurt" moet je je wafelijzer goed invetten, , daarna gaat het veel probleemlozer
  10. Laat de wafels afkoelen op een rekje oid
  11. anders worden ze slap (als je ze op elkaar gaat stapelen, warm, bedoel ik!)

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha