Cappelletti met spinazie en ricotta

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1306 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Houd het deeg verpakt in een vochtige doek, zodat het niet uitdroogt
  2. Smoor de spinazie 5 minuten in 20 gr boter
  3. Druk het vrijkomende vocht eruit en giet dit af
  4. Meng er de ricotta, het ei en 3 eetlepels Parmezaanse kaas door en breng op smaak met nootmuskaat, knoflook en peper
  5. Rol het pastadeeg met behulp van een deegroller of een pastamachine tot een zeer dunne lap
  6. Verdeel de lap in vierkantjes van 5 cm
  7. Leg in het midden van elk vierkantje een theelepel vulling
  8. Vouw de vierkantjes diagonaal dicht en druk de randen aan en vouw 2 punten van de ontstane driehoek naar elkaar toe, zodat een hoedje ontstaat
  9. Breng 5 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook en kook de cappelletti op zacht vuur in 3 minuten gaar
  10. Verwarm de room met de resterende 80 gr boter al roerend op laag vuur
  11. Voeg de rest van de Parmezaanse kaas toe en laat die smelten
  12. Doe de cappelletti erbij en serveer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha