Gehaktballetjes met pasta van Jamiel Oliver

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Bekeken: 5364 x
  • Keuken: Italie
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur
  2. Bak hierin de ui een paar minuten op laag vuur zacht en goudbruin
  3. Voeg de basilicumsteeltjes toe en de tomaten
  4. Breng op smaak met zout en peper en kook 15 min
  5. op laag vuur tot de saus wat is ingedikt
  6. Snijd de worstjes aan één uiteinde open met een scherp mes, duw er wat vlees uit en rol er een gehaktballetje van
  7. Uit ieder worstje zou je 3 balletjes moeten kunnen halen zodat je 18 gehaktballetjes krijgt
  8. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan met zware bodem
  9. Bak de gehaktballetjes tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn, neem ze uit de pan
  10. Giet overtollig vet af
  11. Schenk de tomatensaus in de koekenpan en voeg de gehaktballetjes weer toe
  12. Als de tomatensaus wat aan de dikke kant is en de gehaktballetjes erbovenuit steken, voeg dan een beetje heet water toe
  13. Laat 15 minuten garen
  14. Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook en voeg de spaghetti toe
  15. Kook de pasta al dente
  16. Bestrooi de saus met basilicumblaadjes en serveer de spaghetti met zoveel Parmezaanse kaas als je wilt
  17. Bron: Delicious januari 2007, Jamie Oliver recept

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha