Groene ravioli met slakken-kruidenvulling

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 903 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ravioli: Verwarm de spinazie en knijp die goed uit
  2. Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daar 1/2 theelepel zout, de olie, 2 eieren en de spinazie in
  3. Meng de eieren en de spinazie met een vork en roer vanuit het midden beetje bij beetje de bloem door het eimengsel
  4. Kneed het deeg ± 10 minuten tot de ingrediënten goed zijn vermengd en laat het in folie verpakt ± 1 uur rusten
  5. Hak de sjalot en de champignons heel fijn en bak de sjalot in de boter ± 5 minuten zacht
  6. Voeg de champignons toe en laat het vocht zoveel mogelijk verdampen
  7. Roer er de 4 eetlepels slagroom door en laat die iets inkoken
  8. Snijd de slakken in stukjes en bak ze ± 4 minuten In de kruidenboter
  9. Schenk de cognac erbij en laat de alcohol verdampen
  10. Schep de slakken en het champignon-mengsel uit de pan, meng ze (gooi het bakvet van de champignons niet weg) en laat dit mengsel afkoelen
  11. Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen (± 8 x 40 cm) en schep op de helft van de vellen met ± 5 cm tussenruimte 1 eetlepel van het mengsel
  12. Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei, leg de rest van de vellen erop, druk het deeg rond de vulling goed aan en steek met behulp van een pastawieltje 12-16 ravioli uit

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha