Groene tagliatelle met garnalensaus

pasta
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1137 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de pasta zoals beschreven in het recept 'Groene pasta'
  2. Rol de pasta met behulp van een deegroller of pastamachine uit, snijd de lap in reepjes van 1/2 cm breed en laat de tagliatelle een paar minuten drogen
  3. Verhit 25 gr van de boter en fruit de ui en de knoflook 3 minuten
  4. Pel de garnalen en voeg de schillen en de koppen aan de gefruite ui toe
  5. Laat de schillen even meebakken en bestrooi met de bloem
  6. Blus af met de wijn en de martini
  7. Voeg de tijm, laurier, cayennepeper en zwarte peper toe en laat de saus 30 minuten zachtjes koken
  8. Pureer de inhoud van de pan met behulp van een keukenmachine of groentemolen en druk de puree door een fijne zeef
  9. Gooi de vaste bestanddelen weg
  10. Meng de slagroom al roerend door het gezeefde garnalenmengsel
  11. Verhit de saus op zacht vuur en laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus is ingedikt
  12. Klop de ijskoude boter in vlokjes door de saus, voeg de garnalen toe en warm door, maar laat de saus niet meer koken
  13. Breng 5 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar
  14. Laat de pasta uitlekken en serveer met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha